Clubkas-acties.nl | Clubkrassen
16043
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16043,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Clubkrassen

Geld nodig voor je club of school?

Met clubkaskrassen kan uw vereniging op een eenvoudige manier veel geld verdienen voor de clubkas. Door middel van open te krassen vakjes op de kraskaart steunt/doneert de krasser de clubkas. Veel verenigingen kunnen wel extra geld gebruiken voor de clubkas, met behulp van de kraskaarten kan een verenigingsdoel worden gehaald zonder dat hiervoor contributiegeld moet worden aangesproken. Extra geld voor bijv. het opknappen van de kantine, nieuwe spelmaterialen, etc.

Hoe werkt de actie?

Alle leden van de vereniging krijgen een clubkas-kraskaart mee, in de afgesproken periode (2-3 weken of 1 maand) gaan de leden met de kraskaart scoren. Elk Lid benadert ouders, buren, familie, kennissen en vraagt hen één of meerdere geldzakjes open te krassen. Het open gekraste bedrag onder het krasvakje is de donatie voor de clubkas, vaak zullen de krassers meerdere vakjes open krassen. Voor een volledig gekraste kraskaart heb je gemiddeld 15 krassers nodig.

Wat levert de actie op?

Een volle kraskaart levert € 35,00 op, een kraskaart bevat 20 krasvakjes met verschillende bedragen. De bedragen variëren van € 1,00 – € 1,50 – € 2,00 en € 2,50, elk bedrag komt 5 keer voor op de kraskaart.

 

Wat kost de actie?

Een kraskaart kost de vereniging € 3,00 per kaart (inclusief btw), de vereniging kan ruim 90% verdienen aan een vol gekraste kraskaart. Wij zorgen voor gratis actieposters voor de vereniging, actie ondersteuning d.m.v. actief contact en duidelijk informatie. Tevens worden de kraskaarten pas in rekening gebracht aan het einde van de actie, van de kraswinst kan de rekening worden betaald.

 

Voorbeeld

Een vereniging met 125 leden kan met deze actie € 4.000,00 verdienen.
Maximale opbrengst 125 leden x € 35,00 = € 4.375,00
kosten kraskaart 125 kaarten á € 3,00 = € 375,00
Netto opbrengst € 4.000,00

 

Let op! De maximale opbrengst wordt alleen gehaald als alle leden een volledig gekraste kraskaart inleveren. Om de kosten van 125 kraskaarten terug te verdienen moeten 11 volledig gekraste kaarten worden ingeleverd.

Hoe zet je een actie op?

Voor het opzetten van de krasactie is het belangrijk dat er een goede organisatie is, vaak zijn 2 leden al voldoende om alles goed te laten verlopen. Hanteer strikte regels, zorg ervoor dat alle leden meedoen aan de actie. Wanneer de actie te vrijblijvend is zal de opbrengst van de actie altijd lager uitvallen dan bij een goed georganiseerde actie.

 

Zorg ervoor dat alle leden een kraskaart ontvangen, deel de kaarten eventueel uit op naam. Wanneer de kaarten op naam worden uitgedeeld weet je zeker dat alle leden de kraskaart hebben ontvangen.

 

Zorg ervoor dat alle leden de kaart ook weer inleveren op de afgesproken dag/datum, ook als er niks is gekrast. Door controle voorkom je de vrijblijvendheid van de actie, tevens voorkom je dat de kraskaart wordt misbruikt (uiteindelijk is de kaart geld waard).

 

Deel de kraskaarten uit tijdens trainings- of wedstrijddagen, laat de kaarten ook weer inleveren op een wedstrijddag ( individueel). Plan de actie op de juiste dagen, zo behaal je het beste resultaat. Beloon leden die een volle kraskaart inleveren met een consumptiebon of iets dergelijks.

Enkele tips

• Communiceer het doel van de actie, vertel wat er met de opbrengst gebeurt.
• Zorg ervoor dat iedereen de actie begrijpt en laat alle leden meedoen aan de actie.
• Laat enkele leden op de wedstrijddagen rond lopen met de kraskaarten, toeschouwers zijn vaak bereid om mee te doen met de actie.
• Bestel altijd iets meer kraskaarten, fanatieke leden zullen meerdere kaarten vol laten krassen
• Stel een prijs beschikbaar voor de beste verkoper of het team dat het meeste verkoopt, maak er een wedstrijd van.